نکات استفاده از نشانگر بیولوژیک گاز اتیلن اکساید

SPORVIEW یک نشانگر بیولوژیکی (ویال یا اندیکاتور) ساخت کمپانی SPSmedical در ایالات متحده است که نوع مخصوص دستگاه اتیلن اکساید، حاوی اسپورهای باسیلوس آترافئوس مطابق ATCC9372 می باشد.

 این محصول با تاییدیه FDA و مطابق با ISO 11138 و U.S. Pharmacopeia تولید می شود.

 جمعیت این نشانگر زیستی 6-log (ضریبی از 10 به توان 6) می باشد.

 این نشانگر سمی نیست و هیچ گونه آلودگی در محیط نگهداری و محل استفاده ایجاد نمی کند.

 در صورتی که از تاریخ مصرف اندیکاتور گذشته است، آن را در یک اتوکلاو امحا کنید.

 پس از استفاده از ویال، در صورتی که نیاز به نگهداری آن ندارید، آن را در یک اتوکلاو امحا کنید تا محیط در معرض آلودگی قرار نگیرد و نتایج کاذب در آزمون ها و آزمایشات بعدی ایجاد نشود.

 ویال را در خارج از یخچال و در دمای اتاق و به دور از نور و محلول های شیمیایی نگهداری نمایید.

 میزان رطوبت نسبی توصیه شده برای انبارش طولانی مدت، 20 تا 70 درصد است.

 دفعـات استـفاده از نـشانگرهای بیـولوژیـک بسـته به شرایط و الزامات است، اما توصیه می شود در هر بار استفاده از یک استریلایزر دمای پایین، از اندیکاتور بیولوژیک استفاده شود. در صورت وجود وسایل کاشتنی در یک سیکل، حتما باید حداقل یک نشانگر بیولوژیک به منظور اطمینان به کار برده شود. تعداد اندیکاتور در زمان آزمون چمبر، باید بر اساس استاندارد و مطابق با حجم چمبر باشد و نه کمتر.

 همیشه نشانگر را در محلی قرار دهید که بر اساس توصیه سازنده استریلایزر، به لحاظ استریلیزاسیون، بحرانی و سخت ترین نقطه برای ایجاد شرایط استریلیزاسیون است (مثلا در وسط چمبر).

 در برگه گواهی همراه محصول، مقادیر D-value و زمان های Survival و Killing موجود است.

روش استفاده از SPORVIEW

1) موارد لازم چون تاریخ، شماره دستگاه، و شماره سیکل (نوبت استریلیزاسیون) را بر روی لیبل ویال یادداشت نمایید.

2) هر ویال را به همراه یک نوار اندیکاتور شیمیایی پک کنید.

3) انتخاب پک اندیکاتور بیولوژیک باید مطابق تست پک یا PCD استاندارد باشد یا سخت ترین پک موجود که با این استریلایزر استریل می شود به عنوان پک حاوی اندیکاتور بیولوژیک انتخاب شود تا اندیکاتور بیولوژیک در سخت ترین شرایط قرار بگیرد. رعایت نکردن سخت ترین نقطه و سخت ترین پک، ارزش آزمون بیولوژیک را از بین می برد.

4) چرخه کاری دستگاه را طبق راهنمای آن آغاز نمایید.

5) پس از پایان سیکل استریلیزاسیون، ویال(ها) را از پک(ها) خارج کنید و اطمینان حاصل کنید که اندیکاتور شیمیایی موجود بر روی لیبل هر ویال، نارنجی رنگ شده باشد. به آرامی با فشار دست و یا با استفاده از ویال شکن، آمپول درونی را بشکنید و آن را به شکلی که قسمت پلاستیکی آن بالا قرار دارد، درون انکوباتور قرار دهید.

6) برای مدت زمان 48 ساعت در دمای 35 تا 39 درجه سانتی گراد داخل انکوباتور قرار دهید.

7) در فواصل منظم 12، 24 و 36 ساعت، رنگ مایع ویال را مشاهده کنید. در صورتی که رنگ بنفش ویال تغییر نکند، فرآیند استریلیزاسیون مورد تایید است و در صورتی که رنگ آن به زردی بگراید، صحت فرآیند استریلیزاسیون مشکوک است.

8) لیبل ویال را برای بایگانی در سوابق از روی آن جدا کنید. خود ویال را نیز درون یک استریلایزر بخار یا هر دستگاه مناسب دیگر امحا نمایید.

 کنترل مثبت: هر زمان که قصد آغاز آزمون بیولوژیک را دارید، یک ویال شاهد را هم از همان جعبه (همان لات نامبر) که اندیکاتور آزمون بیولوژیک را برداشته اید خارج کنید، و بدون این که پک و استریل نمایید، بشکنید و 48 ساعت درون انکوباتور با دمای 35 تا 39 درجه سانتی گراد قرار دهید، در صورت تغییر رنگ بنفش به زرد، ویال شاهد مورد تایید است. با این کار صحت اندیکاتور (زنده بودن اسپورها و سالم بودن محیط کشت)، انکوباتور (دمای درست آن)، و عملکرد کاربر در انکوبه کردن سنجیده می شود.

این نوشته در ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *