در این کلیپ قصد داریم چند نکته مربوط به بسته بندی با استفاده از پیل پک را مرور کنیم.

پیل پک با عناوین بسته بندی کاغذ _ پلاستیک، کاغذ _ نایلون، یا کاغذ _ فیلم نیز شناخته شده است. در زمان استفاده از چنین جنس بسته بندی، باید طبق توصیه سازنده آن، در فرآیندهایی که قابلیت استفاده دارد، از آن استفاده کرد، مثلا در فرآیند استریلیزاسیون بخار، اتیلن اکساید، و یا فرمالدهید.

روش پرکردن و باز کردن پیل پک هم باید ضمن توجه به دستورالعمل سازنده یا IFU آن باشد.

از آن جایی که این جنس بسته بندی، احتمال آسیب دیدن دارد، لازم است از زمان ورود آن به مرکز، تا لحظه استفاده از وسیله استریل شده کاملا مراقب بود که آسیبی نبیند که بتواند تا لحظه استفاده از وسیله استریل شده، وظیفه خود را که حفظ استریلیتی است، انجام دهد.

نام این دستگاه سیلر حرارتی است که برای دوختن پیل پک ها از آن استفاده می شود. این مدل دستگاه وی پک با استفاده از این پیچ ها، امکان نصب روی دیوار را نیز دارد، چه برروی دیوار و چه بر روی میزکار، دستگاه وی پک استریل باید کاملا تراز باشد. دستگاه وی پک پزشکی را روشن می کنیم و صبر می کنیم چراغ آن سبز شود تا حرارت لازم برای سیل کردن مهیا شود.

• براساس اندازه وسیله ای که قرار است استریل شود، اندازه پیل پک را انتخاب می کنیم. پیل پک ها در عرض های مختلف تولید می شوند. در انتخاب وسیله نیز باید دقت شود که سبک باشند، چرا که سنگین بودن وسایل به پیل پک آسیب می زند و دیگر امکان استریل نگه داشتن وسایل را نخواهد داشت و نفوذ میکروارگانیسم ها به آن ممکن خواهد شد، پس باید با توجه به توصیه سازنده پیل پک، مطمئن بود که این پیل پک قابلیت تحمل جرم یا وزن را دارد. اندازه مناسب طول و عرض بسته بندی باید مدنظر باشد که بسته بندی نه کوچک و فشرده باشد، و نه بزرگ تر از حد لازم.

اگر بسته بندی کوچک تر از حد لازم باشد، دوخت های پیل پک را دچار آسیب می کند. کوچک بودن بسته بندی، گوشه هایی ایجاد می کند که ممکن است آسیب زننده به آن باشد. اگر بسته بندی بزرگ تر از اندازه لازم باشد، وسیله درون پک آزادی زیادی خواهد داشت و به خاطر تکان هایی که دارد، ممکن است به دوخت های پیل پک آسیب بزند. در کل تناسب اندازه پک با جرم وسایل باید در هر نوع جنس بسته بندی رعایت شود تا به عنوان مثال در یک استریلایزر بخار، خروج هوا، نفوذ بخار، و خشک شدن وسیله به درستی انجام شود.

اگر وسیله موردنظر، نوک تیز است و ممکن است به کاغذ یا پلاستیک بسته بندی آسیب برساند، توصیه بر استفاده از گارد نوک ابزار، یا روشی است که از این آسیب پیشگیری کند. پکی که سوراخ شود، دیگر امکان حفظ استریلیتی را ندارد.
طبق دستورالعمل دستگاه سیلر، رول بسته بندی را در دستگاه قرار می دهیم، که در این دستگاه به این شکل است و سمت پلاستیکی آن رو به بالا خواهد بود.

چراغ دستگاه سبز شده و دستگاه آماده سیل کردن است. طول لازم از رول را براساس اندازه وسیله یا وسایل موردنظر، بیرون می کشیم و آن را سیل می کنیم. چراغ دستگاه که قرمز شد با استفاده از این تیغه برش، پیل پک را برش می دهیم و وسایل مورد نظر را به همراه اندیکاتور شیمیایی داخلی، متناسب با نوع فرآیند استریلیزاسیون، در پاکت یا پوچ ایجاده شده، قرار می دهیم.

حدود 1/5 سانتی متر بین وسیله و هرطرف پیل پک، باید آزاد باشد. سمت دیگر پوچ را در دستگاه سیلر DISPOTECH s.r.l قرار می دهیم، باید دقت شود خود وسیله در محل دوخت قرار نگرفته باشد. سیل کردن سمت دیگر را هم انجام می دهیم و در صورتی که نیاز به نوشتن اطلاعاتی روی پیل پک باشد، با استفاده از مارکری که جوهرش بر روی پلاستیک ثابت و ماندگار باشد و تحمل فرآیند استریلیزاسیون را هم داشته باشد، به خلاصه ترین شکل ممکن، اطلاعات لازم را می نویسیم. به هیچ عنوان روی قسمت کاغذی نباید نوشته شود، چرا که امکان آسیب به سطح کاغذ وجود دارد، و در صورت آسیب کاغذ، حفظ استریلیتی ممکن نخواهد شد.

خروج هوا و ورود و خروج بخار، فقط از سمت کاغذی پیل پک انجام می شود. در صورتی که در مرکز، لیبل اطلاعات هم استفاده می شود، لیبل بر روی سمت نایلونی پیل پک زده می شود. البته گرچه الصاق لیبل به پک، در لحظه قبل از بارگذاری در استریلایزر باید انجام شود یا پس از برداشتن پک از استریلایزر در پایان سیکل استریلیزاسیون.

لازم است به کیفیت دوخت دستگاه سیلر توجه شود که کاملا محکم و بدون درز و ترک باشد. بعضی پیل پک ها به شکل پوچ یا پاکت آماده تولید می شوند و اکثر آنها دارای یک نوار چسب در سمت باز هستند که دیگر نیازی به دستگاه سیلر ندارند.
در بسته بندی برای استریلیزاسیون، نیازی نیست که پک، دولایه بسته شود، اما اگر سازنده پیل پک، تایید کند که امکان دولایه بستن وجود دارد و ارائه آسپتیک در محل استفاده از وسیله استریل شده، ما را اجبار به دو لایه بستن پک می کند، یک لایه دیگر از رول را برای لایه دوم استفاده می کنیم.

لایه دوم باید یک شماره بزرگتر از این لایه اول باشد، مثلا لایه اول اگر عرض 10 سانتی متری دارد، لایه دوم باید 15سانتی متری باشد. لایه داخلی نباید طوری باشد که تا بخورد؛ تا خوردن لایه داخلی، باعث می شود به خوبی استریل و یا خشک نشود. سمت نایلونی لایه اول و لایه دوم، در کنار هم قرار می گیرند و سمت های کاغذی کنارهم. معمولا در کناره های پیل پک ها، اندیکاتور شیمیایی قرار داده می شود که به طور پیش فرض، از تیپ یک یا کلاس یک هستند. این اندیکاتور از نوع اندیکاتور خارجی محسوب می شود و فقط برای تفکیک کردن پک های مورد فرآیند قرار گرفته از سایر پک ها استفاده می شود.

یعنی از روی این اندیکاتور مشخص خواهد شد کدام پک داخل اتوکلاو قرار داده شده است و کدام پک قرار داده نشده است. اندیکاتور داخلی یک پیل پک معمولا از روی پک قابل مشاهده است. در این حالت که اندیکاتور داخلی قابل مشاهده است، نیازی به اندیکاتور خارجی وجود ندارد. یعنی نیازی به استفاده از چسب اندیکاتور یا اندیکاتور لیبل، دیگر وجود ندارد، اما در هریک، حتما باید اندیکاتور داخلی قرار داده شود.

• برای چینش پیل پک ها داخل چمبر استریلایزر و همچنین زمان انبارش، توصیه بر این است که بر لبه قرار بگیرند، نه به شکل افقی. براساس استاندارد ایالات متحده، پیل پک ها به یک سمت چیده می شوند، یعنی نایلون به کاغذ. اما به شکل کاغذ به کاغذ نیز بر اساس استاندارد برخی کشورها درست است، نکته مهم اصلی افقی نچیدن پیل پک ها است. چینش عمودی آن ها، باعث نفوذ مناسب بخار و خارج شدن بخار و آب در پایان خواهد شد.

• درصورتی که بسته بندی و استریلیزاسیون، به درستی انجام شوند، استریلیتی پک ماندگار خواهد بود، تازمانی که شرایط نگهداری و جابه جایی، به آن آسیب بزند. در صورت آسیب، استریلیتی پک از بین می رود. اینکه یک پک تا چه زمانی استریل خواهد ماند، بستگی به شرایط دارد و برای همه مراکز یکسان نیست، اما اگر تمام شرایط به طور کامل رعایت شود، محدودیتی در زمان استریل ماندن وجود ندارد. در صورتی که شرایط به درستی رعایت نمی شود، هر مرکز باید بر اساس شرایط خودش تصمیم بگیرد و یا تابع قوانین محلی باشد.

نکته آخر اینکه در محلی که از وسایل استریل داخل پیل پک استفاده می شود، در صورتیکه چند وسیله در آن پک وجود دارد، پس از باز کردن پک، دیگر امکان انبار کردن آن پک باز شده برای استفاده از وسیله های استریل شده وجود ندارد، پس نمی توانیم پیل پک باز شده را به همراه وسیله داخل آن، برای استفاده در زمان بعدی نگه داریم.

این نوشته در ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *